måndag 2 februari 2009

Lekrummet!

Nu ska ni få följa med in i lillebrors "nya" lekrum.......det är på samma plats som innan men omålat från gult till vitt!! Han har ju sitt sovrum uppe på övervåningen brevid vårat så det är praktiskt att ha lekrummet nere närmare kök och så....
Lek och bus har jag skrivit på väggen av några bokstäver jag hittat på loppis....de är som sandformar typ. Och-tecknet har jag bara skrivit ut på ett papper och klippt ut och allt är fäst med spik och häftmassa..

En myshörna har jag fixat oxå...massor av fina, goa kuddar att vila på, läsa en bok eller bara busa runt i.........själva sänghimmeln är från Ikea...kuddar och madrass är loppisfynd och Ikea och Åhlens och annat....


Lillebror tycker mycket om böcker...för att han ska se dom ordentligt finns de på tavellister i lagom höjd...de med hårda sidor längst ner....de mer ömtåliga en våning upp!!

På alla loppisar letar jag alltid förvaring....det är snyggt och praktiskt att få ordning bland alla saker...de här lite äldre papplådorna är ju så mycket hållbarare än de man köper nya nu....jag har en förkärlek för papp-väskor oxå så det finns det en del av här hemma..!

Korgar är oxå perfekt förvaring...och snyggt...doktorslådan väntar på att få fyllas med lite roliga doktorssaker!

En bil-matta blev det i rummet för det som itresserar lillebror mest är böcker och bilar...denna är från Ikea, och som min brorsson uttryckte det: -Min matta hemma är mycket snyggare...eran är så suddig!!!!! Hi hi..ja men det är just det jag gillar...att den var lite mild i färgerna!


Och här ser ni hela rummet lite bättre!!


10 kommentarer:

vitavillan sa...

Jättemysigt! Vilket härligt rum för en liten kille att få leka och upptäcka i.

RANA sa...

Vad kul! Så fint och funktionellt och mysigt det blev. Gillar särskilt det där med tavellister i hans höjd. Mycket fiffigt.

Massor av kramar till dig, vännen.

/Rana

Retro Elephant sa...

Väldigt fint! Retro blandat med modernt, helt i min smak!

//Lina

hemlikheter sa...

Åhhh - tack för inspirationen!!! Har så smått börjat göra iordning ett eget rum åt vår snart 1 ½ årige son (nu sover han hos oss och leker i vardagsrum och kök!) och har fått massor av goda idéer här hos dig! Både lekrummet och sovrummet är superfina! Gillar verkligen alla läckra textilier i lekrummets myshörna, och "boklisterna", och... Ja, allt! Det ser ju ut som er son stortrivs också! :-)
Ha det bra!
Helena (som tidigare bloggade som "lilla h")

Bitteliten sa...

for et herlig lekerom!! Gleder meg til å pusse opp og innrede eget rom til minsten snart ;)

Ha en fortsatt fin tirsdag!

vitavillan sa...

Jag har en utmaning åt dig. Hoppas du hänger på!

Maria sa...

SÅ fint rum! Tycker mycket om de där olika förvaringslådorna i fina mönster, mamma och pappa har någon liknande hemma i sin hall.
SÅ coolt också med både bil och bensinpump!!!

E sa...

Oj vad fint och inspirerande... jag blir nästan lite leksugen själv! :-)

Englainnan sa...

Åååå så fint rum, vilka bra tips du kom med...papplådor för alla leksaker.
Åå så frän pumpen var...

Vit poesi sa...

Så fint du gjort i lekrummet!!
kram Malin