torsdag 3 juni 2010

Bilder från sommarhuset!

Det är inte nog med ett hus i stan...jag har ett på landet oxå....egentligen är det alldeles för mycket att ha att göra med, men det betyder så mycket för mig att jag bara måste ha kvar det!
När jag kommer hit så känns det som om min mamma är här med mig!!!!
Ovan nya överdrag på stolarn...en loppisfyndad rund låda med fina tapet inuti...där i liggger filtar till kalla kvällar! Och en korg jag målat i favoritfärgen! Ett härligt syskrin hittade jag på loppis förra helgen...och filten på Myrorna...25 kronor styck!!

Jag har kopierat sidor ur floraböcker på billigt ritpapper från Rusta.....ser nu ut som gamla sidor!!På en hylla i köket!


På en annan hylla ....burk jag köpte förra veckan oxå....10 kr.

I ett fönster finns en träbåt och en sjöfågel....slitna och fina! De har jag hittat på loppis oxå...förstås...båten 1 kr(!) och fågeln för 25!!

Stugan ligger nära Arboga så jag ville ha en sån här låda...hittade en förra veckan oxå.......men den kostade minsann 150 kr. Man kan ju inte fynda jämnt!!Där i är nu böcker jag ska läsa i sommar!!


I dessa små raringar hade mamma alltid små blommor...det var det ända som fick plats på den obefintliga fönsterbrädan!!

Ute runt vår sten kommer många lupiner....verkar att bli många rosa i år!!Zinkbaljan jag fick av grannen!!Min närmaste granne på landet har blivit så gammal att hon nu flyttat......saknar henne!!!
Här är en av blommorna jag fått av henne som nu blommar för fullt!!! En rosa smultronblomma!!

8 kommentarer:

mamma lycklig sa...

Vilket mysigt ställe ni verkar ha. Men visst är det mycket jobb i blan önskar man att man bodde i en lägenhet på 7:e våningen, men så är det ju så skönt att ha sitt eget. Vi har oxå två hushålle ( som Lotta sa) vårat andra ligger i Funäsdalen, det är inget man kvistar över på en kväll, som synd är. Men när man väl är där är det bara såååååå skönt.
Ha det gott, och grattis till nya jobbet.

Kramis Nettan

Anonym sa...

Ja där är bästaste mamman med! Har en bild på din fina mamma när vi har vattenkrig där, med Upptäckarna, så mycket härliga minnen. Kram på dig// Lisa EH

Lotten sa...

Mmm vad fint ni har det på landet! Loppisfynden var underbara allihop... särskilt syskrinet ;-)

Härligt att ha ett ställe som påminner så mycket om mamma! I slutet av Juni är det ett år sedan min mamma dog - Jag saknar henne så det gör ont ibland... Då är det skönt att ha ett ställe som minner så mycket om henne.

Kraam Lotten

ran sa...

Hej!
Jag hittade hit efter det fina repotaget i NA, vilken jättetrevlig blogg du har!!! Aviv log när hon såg dit i tidningen!!!
Härligt med sommarstuga, jag är uppväxt i Arboga och Hasta (nära Götlunda), vilken liten värld! Visst är det sådär sorgligt fint med saker och ställen som påminner om de som inte längre finns kvar. Snart är det ett år sedan min pappa gick bort, och jag har flera saker från hans hus framme...ibland blir jag fylld av glädje när jag ser dem, och ibland rinner tårarna. Allra oftast är det någon slags stilla sorgsenhet blandat med glädje över fina minnen....
GRATTIS till det nya jobbet!!!
Kram från Elin (Avivs mamma)

Anonym sa...

Stor grattis till jobbet. Repotaget i Na är toppen. Jag har kollat varje vecka efter det. Nu längtar jag till den andra tidningen som dottern min sa att du skulle vara i.Jag blir på glad när jag "tittar in hos dig".Underbara saker du hittar.Ha det så gott.

Estella sa...

Kul med repotage! Ni har jättefint hemma!

Anonym sa...

Underbara lantställe som rymmer så mycket glädje,skoj soliga dagar och regn,mete i sjön men även vemod och saknad. Så många härliga och underbara minnen vi får bära med oss av din mamma,vilken "skatt" hon lämnat åt oss.
Sommarkramar till er alla
Gammelmoster

nusse.blogg.se sa...

Tycker mycket om fågeln.